Warming Økologi

Ringe & Sdr Hygum

Warming Økologi består af økologisk planteavl samt en mindre studeproduktion. Bag Warming Økologi står Klaus Warming samt hans far Hans Warming. Danmarks Økologiske Jordbrugsfond via Dansk Økojord a/s hjælper med et generationsskifte og har købt ca 120 ha agerjord.

Klaus 41 år og er uddannet agrarøkonom. Han bor sammen med Rikke Marloth, og sammen har de fem børn. Interessen for naturen og økologien er et fælles udgangspunkt for hele familien. Klaus er ”fuldblods-økolog” med fuldskæg og interesse for at arbejde i samspil med naturen og udvikle gode råvarer.

Tidligere har Klaus arbejdet med både med køer, grise, får og geder samt planteavl. Men nu er den primære energi lagt i plantavl.

Warming økologi driver ca 450 ha planteavl hvor det hele er forpagtet, ca halvdelen på Fyn ved Ringe resten omkring Sdr Hygum mellem Rødding og Ribe.

I markerne dyrkes der der mange forskellige afgrøder både til konsum samt dyrefoder. alle afgrøder er suppleret op med efterafgrøder, som er en ”motor” i sædskiftet. Klaus tror på et alsidigt sædskifte, der gør landbruget mere robust.

Der er ingen målsætning om at skulle eje jorden, men mere en målsætning om at kunne lave en forretning, der arbejder med naturen, biodiversitet, og hvor familielivet også har en høj prioritering.

Valget om at være økologisk landmand er en del af løsningen for fremtidens landbrug, hvor landbruget skal tilpasse sig til de krav, der stilles fra forbrugerne, samtidig med, at vi skal passe godt på vores jord.

0
HA

Andre lokale projekter