Bavngården

Kragelund

Lige udenfor Silkeborg på landevejen mod Viborg ligger en lille by kaldet Skægkær, og få km mod vest kommer byen Sinding efterfulgt af byen Kragelund. Her investerede Dansk Økojord a/s 1. marts 2019 i ejendommen Bavngård på 233 hektar. Egentlig er der tale om to ejendomme, én beliggende i Skægkær og en i Kragelund, men det var en samlet bedrift med 240 malkekøer. Planen er, at  Bavngård skal sælges videre til vores forpagter, Jonathan Nielsen, når han har afviklet sit nuværende hus. Bavngård bliver med ca. tre hektar basis for Jonathans videre drift. Jonathans far driver i dag en økologisk mælkeproduktion i Sinding. Planen er, at Jonathan skal huse sin fars ungdyr i staldene på Bavngård og samtidigt producere en masse god, økologisk foder til sin fars køer. Den gode mælk fra køerne havner på Them mejeri, så måske du har smagt nogle af deres gode, økologiske oste.

Grundlæggende skal Jonathan være økologisk planteavler og leje stalden ud til ungdyr. Jonathan har store planer med sin planteavl, hvor der skal være alt fra kartofler, grovfoder til køer, frøgræs og korn.

Ved Bavngård er der endvidere 16 hektar drikkevandsområde, som vi nu sikrer med en økologisk drift i overfladen, altså endnu et område som frisættes for mødet med pesticider.

Den anden ejendom, som ligger i Skægkær bliver solgt fra i løbet af den nærmeste fremtid. Det betyder, at man kan erhverve en ejendom med ca. 19 hektar, heraf ca. ni hektar fredskov bynært til Silkeborg. I alt betyder det, at når alle handler er på plads ultimo 2019, har Dansk Økojord a/s sikret omlægning af 211 hektar tæt på Silkeborg og den skønne natur i området.

0
HA
0
Malkekøer

Andre lokale projekter