Korsmedergaard

Randers

Korsmedergaard har været drevet som økologisk landbrug i mere end 20 år. I 2021 overtog Claus og Anja gården. Claus er uddannet konventionel landmand. Så hvorfor har han valgt at drive et økologisk landbrug? “Jeg er utrolig stolt af at være uddannet landmand i Danmark. Vi har både en stærk tradition og et fagligt stærkt felt. Men jeg savnede udfordringer i driften, og når man driver økologisk landbrug, skal man tænke flere processor ind. Jeg er absolut stolt af at være dansk landmand. Derudover er der mere medvind både politisk og befolkningsmæssigt. En helt stort faktor er også dyrevelfærden, både i forhold til plads og deres foder. Og så sker der en kæmpe udvikling i forhold til vores viden omkring markdrift.”  

Claus er kommet på Korsmedergaard, lige siden han var en ung knægt. “Vi startede med 12000 høns tre dage efter, at vi overtog gården, og så gik der ikke lang tid som hønseejere, så kom fugleinfluenzaen.”  

På trods af en hård opstart, har der været rigtig mange positive ting. “Vi får lejet stuehuset ud relativt hurtigt, og gårdbutikken er nu forpagtet og veldreven. Nu mangler vi blot nogen, der forpagter grøntsagsproduktionen”, udtaler Claus.  

Forretningsplanen er at udleje noget af jorden, at have tyrekalve i naturpleje, at være selvproducerende i foder og proteiner, samt mange flere. 

Sidste år ansatte vi en ukrainsk kvinde til at stå i æggepakkeriet. Og ellers står Claus hver aften og pakker resten af æggene. Og når det er virkelig presset, så står Anja ved hans side.  

Det er ikke ambitionerne, der mangler på Korsmedergaard. De har store ambitioner, både om at få ryddet op, renoveret og få en veldreven gård op og stå.   

0
HA

Andre lokale projekter